Wortelkanaalbehandeling

Wat gebeurt er tijdens een wortelkanaalbehandeling?

De kans is groot dat je weleens hebt gehoord van een wortelkanaalbehandeling van een van je vrienden of kennissen. Vaak gaan deze verhalen gepaard met uitdrukkingen als “een pijnlijke ervaring” of “ontzettend vervelend”. Toch is een wortelkanaalbehandeling echt niet zo erg als het lijkt. Bovendien is het soms hard nodig om zo’n behandeling uit te voeren om pijn op de lange termijn te voorkomen. Je tandarts kan al gauw zien of het nodig is om een wortelkanaalbehandeling uit te voeren. Bij Van der Helm Tandartsen zijn de tandartsen gespecialiseerd in dit soort behandelingen doen ze er dan ook alles aan om het voor jou zo comfortabel mogelijk te maken. Dit zodat je zo min mogelijk last ervan ondervindt.

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk?

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd wanneer het binnenste gedeelte van de tand ontstoken is. Dit binnenste gedeelte wordt ook wel het pulpa genoemd. De tandarts kan het beste ingrijpen wanneer de ontsteking nog niet erg ver gevorderd is om een verdere uitbreiding van de ontsteking te voorkomen. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw onder de tand verwijdert waardoor de patiënt geen pijn meer ondervindt van het ontstekende pulpa. Op deze manier wordt ook voorkomen dat de ontsteking verder trekt richting de wortelpunt. Dit zou namelijk voor nog meer pijn zorgen en ervoor kunnen zorgen dat de tand getrokken moet worden. Dit wil de tandarts natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Belangrijk is het daarom dat je als je pijn ervaart aan je tanden je zo snel mogelijk naar de tandarts gaat voor een controle. Dan kun je jezelf een hoop extra pijn besparen.

Razendsnel een afspraak met een van onze tandartsen

Heb je last van je tanden? Maak dan razendsnel een afspraak met een van de tandartsen van Van der Helm Tandartsen. Zij staan direct voor je klaar en doen hun best om je zo snel mogelijk van je probleem af te helpen.