Mondhygiënist

Wat kan een mondhygiënist voor je betekenen?

Je hebt er vast weleens van gehoord, van de mondhygiënist. Misschien ben je er nog nooit mee in aanmerking gekomen, maar heeft je tandarts geadviseerd nu toch een afspraak te maken of ben je gewoon benieuwd wat zo’n specialist nu precies doet. Er bestaan veel onduidelijkheden over het takenpakket van een mondhygiënist en veel mensen weten dan ook niet wat een mondhygiënist precies onderscheidt van een tandarts. Om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen leggen we het je graag hieronder uit. Mocht je op aanraden van je tandarts daarom binnenkort een afspraak hebben met een mondhygiëniste dan weet je een stuk beter wat je kunt verwachten.

Betere mondhygiëne voor een stralend gebit

Een mondhygiënist werkt erg nauw samen met de tandarts. Samen zorgen zij er namelijk voor dat jouw gebit in topconditie blijft. Vaak word je dan ook door de tandarts doorgestuurd naar de mondhygiënist, maar mocht je het zelf nodig vinden dan kun je ook direct een afspraak maken. Een mondhygiënist helpt de tandarts met het voorkomen van gaatjes bij patiënten, houd het gebit in haar allerbeste conditie, zorgt dat er geen bederf optreedt, waarborgt jouw mondhygiëne en helpt je uit de brand wanneer je last hebt van tandvleesproblemen. Wat de mondhygiënist meestal doet is je gebit ontzettend grondig schoonmaken waardoor bederf en tandvleesaandoeningen geen vrij spel krijgen. Hiervoor zijn meestal een aantal behandelingen nodig. Na deze behandelingen word je geïnstrueerd hoe je zelf je tanden het beste schoon kunt houden.

Een afspraak maken met een van onze mondhygiënisten

Ben je door een van de tandartsen bij Van der Helm Tandartsen doorverwezen naar de mondhygiënist of wil je zelf graag een afspraak maken? Bel dan eenvoudig en snel met het nummer op onze website en maak een afspraak. Gedurende de eerste afspraak zal de mondhygiënist voornamelijk kijken wat het probleem is en in welke conditie jouw gebit verkeerd. Op basis van deze eerste afspraak kan de mondhygiënist dan ook vaak aangegeven hoeveel afspraken er in totaal nodig zijn om het probleem te verhelpen.