Interview met Tandarts Mondain: “Een gezonde glimlach voor iedereen”

Interview met Tandarts Mondain: “Een gezonde glimlach voor iedereen”

Naam: Tandarts Emma Smit

Specialisatie: Algemene tandheelkunde, cosmetische tandheelkunde

Jarenlange ervaring: 10

In deze blog interviewen we tandarts Emma Smit van Tandarts Mondain in Hoofddorp. We praten over haar passie voor het vak, haar specialisaties en haar visie op de toekomst van de tandheelkunde.

1. Wat heeft je gemotiveerd om tandarts te worden?

“Al van jongs af aan was ik gefascineerd door tanden en kiezen. Ik vond het mooi om te zien hoe je met een paar kleine ingrepen een grote impact kunt hebben op iemands gezondheid en zelfvertrouwen. De combinatie van wetenschap, techniek en het werken met mensen maakt het vak voor mij erg uitdagend.”

2. Wat vind je het leukste aan je werk?

“Het leukste aan mijn werk is het contact met de patiënten. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar hun wensen en angsten, en om ze op een duidelijke en geruststellende manier uit te leggen wat er nodig is. Het is ontzettend fijn om te zien dat patiënten na een behandeling tevreden zijn met het resultaat en dat ze weer met een zelfverzekerde glimlach de deur uit kunnen.”

3. Wat zijn je specialisaties?

“Naast de algemene tandheelkunde heb ik me ook gespecialiseerd in cosmetische tandheelkunde. Hiermee kan ik mensen helpen om hun glimlach te verbeteren, bijvoorbeeld door middel van tanden bleken, facings of kronen. Het is mooi om te zien hoe iemands zelfvertrouwen kan toenemen door een kleine verandering in hun gebit.”

4. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in de tandheelkunde waar je enthousiast over bent?

“Er zijn momenteel veel nieuwe ontwikkelingen in de tandheelkunde waar ik erg enthousiast over ben. Zo worden er steeds meer digitale technieken gebruikt, zoals 3D-scans en printers, waardoor behandelingen nauwkeuriger en efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Ook zijn er nieuwe materialen beschikbaar die sterker en duurzamer zijn dan traditionele materialen.”

5. Wat is je visie op de toekomst van de tandheelkunde?

“Ik denk dat de tandheelkunde in de toekomst steeds meer gericht zal zijn op preventie en personalisatie. We zullen steeds beter in staat zijn om te voorspellen wie een verhoogd risico heeft op bepaalde tandheelkundige problemen, en we kunnen dan gerichter preventieve maatregelen nemen. Ook zullen we meer behandelingen op maat kunnen aanbieden, die afgestemd zijn op de individuele behoeften van de patiënt.”

6. Wat is je tip voor een gezond gebit?

“Mijn tip voor een gezond gebit is om twee keer per dag te poetsen met fluoridehoudende tandpasta, en om één keer per dag te flossen. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks naar de tandarts te gaan voor een controle en reiniging. Zo kunnen we problemen in een vroeg stadium opsporen en behandelen.”

7. Wat maakt Tandarts Mondain uniek?

“Tandarts Mondain staat voor een persoonlijke en professionele aanpak. We nemen de tijd voor onze patiënten en we luisteren goed naar hun wensen en angsten. We vinden het belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen in onze praktijk, en dat ze met een gerust hart een behandeling kunnen ondergaan.”

8. Waar kunnen mensen meer informatie vinden over Tandarts Mondain?

“Meer informatie over Tandarts Mondain is te vinden op onze website: https://tandartsmondain.nl/. Ook kunt u ons telefonisch bereiken via 023 – 57 67 609.”

Wij bedanken tandarts Emma Smit voor haar tijd en haar interessante antwoorden.

Dit interview is onderdeel van een reeks interviews met de tandartsen van Tandarts Mondain. In de volgende interviews zullen we meer te weten komen over de andere specialisaties en expertises binnen de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *