Implantoloog

De implantologen bij Van der Helm Tandartsen

Heb je de laatste tijd erg last van je gebit door een pijnlijke tand of heb je misschien een ongelukje gehad waardoor je nu een van je tanden moet missen? Dat is ontzettend vervelend en vanzelfsprekend wil je voor dit probleem zo snel mogelijk een oplossing vinden. Als eerste ga je natuurlijk eerst altijd even naar de tandarts om te bepalen wat nu precies het probleem is en of hij of zij jou verder kunt helpen. Bij Van der Helm Tandartsen maken we altijd tijd voor je vrij om zo snel mogelijk jouw probleem onder de loep te kunnen nemen en te bepalen wat de volgende stap is. De kans bestaat dat de tandarts je doorstuurt naar een implantoloog. Maar wat doet en implantoloog eigenlijk precies en wat kun je verwachten van een behandeling? We leggen het je graag uit.

Wat doet een implantoloog precies?

De tandarts kan je doorsturen naar een implantoloog wanneer een tand ontbreekt of vervangen moet worden. Een implantoloog vervangt deze tand vervolgens door een implantaat. Daar zijn verschillende methodes voor ontwikkeld. De implantoloog kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een kroon, een brug of een overkappingsprothese te plaatsen. Meestal kan de tandarts zelf de functie van implantoloog op zich nemen, maar niet alle tandartsen zijn hier bevoegd voor. Ook in lastigere situaties word je doorverwezen naar een implantoloog of naar bijvoorbeeld een kaakchirurg. Het plaatsen van een tandimplantaat kan een zeer positief effect hebben op het gebit. Het gebit wordt namelijk als het ware weer compleet gemaakt wat positief kan zijn voor het zelfvertrouwen van een patiënt.

Hoe maak je een afspraak met een implantoloog?

Zou jij ook graag een tandimplantaat willen laten zetten en wil je daarom een afspraak maken met een implantoloog? Ga dan eerst in gesprek met een van de tandartsen bij Van der Helm Tandartsen. Zij kunnen jouw situatie beoordelen en misschien je probleem al verhelpen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen zij jou doorsturen naar een professionele implantoloog.